Karamelový krém s kahlúa–višňami
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia.
- 2
Z cukru urobíme karamel, ktorý potom vlejeme do misiek, ktoré vydržia minimálne teplotu 170 oC. Nalejeme do nich zmes a varíme vo vodnom kúpeli pri 160 oC 50 minút.
- 3
Znovu spravíme karamel, pridáme maslo a višne zaflambujeme kahlúou. Podávame s višňovou zmrzlinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu