Karamelový krém s kahlúa–višňami

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
Karamelový krém s kahlúa–višňami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

550 ml
4 ks
300 g
350 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia.

  2. 2

    Z cukru urobíme karamel, ktorý potom vlejeme do misiek, ktoré vydržia minimálne teplotu 170 oC. Nalejeme do nich zmes a varíme vo vodnom kúpeli pri 160 oC 50 minút.

  3. 3

    Znovu spravíme karamel, pridáme maslo a višne zaflambujeme kahlúou. Podávame s višňovou zmrzlinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia