Polievka z pečených baklažánov s mozzarellovým maslom fotorecept
Foto: ciernalabut
Polievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola som veľmi prekvapená keď si ju asi o týždeň Zobraziť celý popisPolievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola som veľmi prekvapená keď si ju asi o týždeň nato vypýtal znova :-) Snáď aj Vám bude tak chutiť ....
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažány si umyjeme, nožom poprepichujeme na niektorých miestach a vložíme do rúry na 180 st. na cca 1 hod. 20 minút pred koncom vložíme pri baklažány jeden neolúpaný strúčik cesnaku...(ten pôjde do mozzarelovho másla)
-
2
Kým sa baklažány pečú pripravíme si cesnak
-
3
...nasekanú cibuľku...
-
4
...otvoríme paradajky :) ... niekedy používam klasické v konzerve, ale tieto som mala práve doma
-
5
...zeleninový vývar....
-
6
Keď sú baklažány makučké vyberieme ich, rozrežeme pozdĺž, otvoríme a neháme vychladnúť... Zatial si spravíme mozzarelové máslo - cesnak z trúby vytlačímé do misky, pridáme mozzarelu a rozmixujeme. Potom zabalíme do alobalu a dáme na najchladnejšie miesto v chladničke chladiť.
- 7
Keď baklažány trochu vychladnú vydlabeme vnútro...
- 8
a tu máme všetko pokope....
- 9
Cibuľku opražíme na oleji, pridáme cesnak, minutku miešame a pridáme baklažány a paradajky...okoreníme, osolíme, pridáme trošku sušenej bazalky stále miešame.
- 10
Potom zalejeme vývarom a necháme na miernom ohni variť 15-20 minút.
- 11
Odstavíme z ohňa, pridáme malú lyžičku másla, šťipku škorice - ktorá polievočku krásne prevonia.
- 12
podávame s mozzarelovým máslom :-) a môžme pridať aj opečený chlebík.... Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
ale môže ísť aj za dve lyžičky do mozzarely, potom sa to pekne rozpustí keď sa hodí do polievky