Nafúknutá pečienka:-)
... velmi chutny obed alebo vecera, pre milovnikov pecienky, mala byt nafuknuta:-)zo snehu, ale trosku odfukla. :-)Na...
Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Sladké lístkové tvarohové pečivo
Tvarohové koláčiky z lístkového cesta s pekanovými orechmi a lyofilizovanými malinami.
Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....
Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.
Pohánka s banánovou omáčkou
Sýte, rýchle, jednoduché, zdravé. Ako raňajky, olovrant a kľudne aj ako obed...
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...
Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....
Šampiňónové rizoto
Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...
Ovesné sušenky s čokoládou a ořechy
Pro případ nečekané návštěvy jsem upekla do zásoby ovesné sušenky, ale jsou tak dobré, že...
Jednoduché palacinky
Všetky suroviny spolu zmiešame (škoricový alebo vanilkový cukor podľa chuti).
Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...
Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.
Jablková pena
Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Podlejeme ich niekoľkými PL vody a...
Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...
Šampiňónová bageta alebo rožok
Dnes som mala čas len na také študentské varenie. Spravila som rýchly obedík z toho, čo...
Studená jahodová polievka
V obchode som kúpila jahody. Oči sa potešili, ale chutné na jar ktovieako neboli...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...
Brownies s pekanovými orechmi
Čokoládu a maslo roztopíme nad parou. Vajíčka s cukrom vymiešame do penista, pridáme roztopenú vlažnú...
Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...
Mrkvovo-zázvorový chlebík z pekárničky
Skvelý chlebík/koláčik od môjho pána manžela. Pôvodny recept z kuchárky, ktorú sme dostali pri kúpe...
Český burger
Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds...
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...
Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...
Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom
Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...