Jarné rozkvitnuté rezy
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 bal |
|
300 g |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
Na náplň: | |
470 g (po odkvapkaní) |
|
1 bal |
|
200 ml |
|
2 - 3 PL |
|
125 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
500 ml (alebo šťava z kompótu doplnená vodou) |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme<br /> • plech na pečenie (30 × 40 cm)<br /> • sitko
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
- 3
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.
- 4
Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule.
- 5
Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy a ozdobíme oblátkovými kvetinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu