Jarné rozkvitnuté rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. apríla 2014
Jarné rozkvitnuté rezy
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
3 ks
3 ks
150 g
1 bal
300 g
1 bal
100 ml
200 ml
Na náplň:
470 g (po odkvapkaní)
1 bal
200 ml
2 - 3 PL
125 g
Na ozdobenie:
1 bal
500 ml (alebo šťava z kompótu doplnená vodou)
2 PL
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme
    • plech na pečenie (30 × 40 cm)
    • sitko

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.

  4. 4

    Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule.

  5. 5

    Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy a ozdobíme oblátkovými kvetinami.

Diskusia k receptu