Banánový chlebík
Banánový chlebík

Banánovo–mandľový chlebíček

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 21. marca 2022
Banánovo–mandľový chlebíček
Foto: Shutterstock.com
40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

65 g
150 g
2 ks
250 ml
2 ČL
375 g
1 ČL
2 ČL
1/2 ČL
3 ks
60 g
Na spodok formy:
 (na vymazanie)
 (na dno formy)




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme na krém. Pridáme vajcia, mlieko, vanilku a mandľový extrakt a miešame, kým sa zmes nespojí.

  2. 2

    V inej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Suché prísady pomaly pridáme do maslovej zmesi.

  3. 3

    Potom pridáme roztlačené banány, nasekané mandle a zľahka premiešame.

  4. 4

    Formu vyložíme papierom na pečenie, trochu ju vymažeme maslom a na dno nasypeme pokrájané mandle. Na to nalejeme cesto. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40–50 minút (urobíme test špajdľou). Necháme vychladnúť, vyklopíme a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia