Banánovo–mandľový chlebíček
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 21. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 21. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
40-45 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 65 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 2 ČL |
|
| 375 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 3 ks |
|
| 60 g |
|
| Na spodok formy: | |
| (na vymazanie) |
|
| (na dno formy) |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme na krém. Pridáme vajcia, mlieko, vanilku a mandľový extrakt a miešame, kým sa zmes nespojí.
- 2
V inej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Suché prísady pomaly pridáme do maslovej zmesi.
- 3
Potom pridáme roztlačené banány, nasekané mandle a zľahka premiešame.
- 4
Formu vyložíme papierom na pečenie, trochu ju vymažeme maslom a na dno nasypeme pokrájané mandle. Na to nalejeme cesto. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40–50 minút (urobíme test špajdľou). Necháme vychladnúť, vyklopíme a podávame.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu