Zeleninové placky do burgerov

jenni - fotkajenni, 19. mája 2015
Zeleninové placky do burgerov
Foto: jenni

Brokolicové placky sú top. Brokolicu však môžete vymeniť aj za inú zeleninu a pripravovať placky v rôznych variačkách. Takto môžete ľahko obalamutiť deti, ktorým zelenina Zobraziť celý popisBrokolicové placky sú top. Brokolicu však môžete vymeniť aj za inú zeleninu a pripravovať placky v rôznych variačkách. Takto môžete ľahko obalamutiť deti, ktorým zelenina veľmi nevonia, pretože v plackách ju necítiť a dostanete do nich aspoň trochu niečoho zdravého :D Pre tých, čo recept neoslovil, najprv treba ochutnať! Uvidíte, že zachutí. www.dontbefakebakesomecake.sk

12 ks
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hrnčeka
1 ks
3 strúčiky
2 PL
3/4 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
štipka
štipka
podľa potreby
2 PL
2 PL
podľa potreby
podľa potreby a na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Večer pred prípravou burgerov si namočíme pol hrnčeka suchého cíceru do vody. Na druhý deň ráno vodu zlejeme, nalejeme novú a varíme cca 30-40 min. Ochutnajte, či je cícer mäkký. Spolu s cícerom si v druhom hrnci dáme variť brokolicu nakrájanú na ružičky, varíme do mäkka.

  2. 2

    Medzičasom si ošúpeme a nakrájame cibuľu na malé kocky. Cesnak si ošúpeme. Na rozpálenú panvicu dáme olej, pridáme cibuľu a prelisovaný cesnak a opekáme do zlata, dávame pozor, aby cesnak neprihorel, potom by zhorkol.

  3. 3

    K cibuli a cesnaku pridáme všetky koreniny, množstvo nechám na vás, pridávajte podľa vašej chuti. Cibuľu s cesnakom odstavíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Uvarený cícer si zlejeme, dáme do mixéra a zmixujeme na jemnejšiu hmotu. Presypeme ho do misky. Brokolicu tiež pomixujeme na jemnejšie a pridáme k cíceru.

  5. 5

    K cíceru a brokolici ďalej pridáme lahôdkové droždie, podľa chuti soľ a čierne mleté korenie a vychladnutú opečenú cibuľku s cesnakom. Nakoniec už len pridáme sezam a ľan. Všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny prepojili.

  6. 6

    Nakoniec pridáme už len vodu podľa potreby, ja pridávam od oka, proste koľko popije hmota. Pridávajte tak, aby sa hmota spojila, ale nerozpadávala. Pokiaľ budete mať hmotu veľmi riedku a netvarovateľnú, pridajte dostatočné množstvo strúhanky. Z hmoty formujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  7. 7

    Placky dáme piecť na 20 min. do predhriatej rúry a približne po 10 minútach ich otočíme na opačnú strany. Pracujte s nimi opatrne, pri neopatrnej manipulácii by sa vám mohli rozpadať. Placky síce nie sú celkom sypké a držia si tvar, no pracujte aj tak opatrne. Upečené placky nechajte vychladnúť a preložte z plechu. Môžete ich pár dní (cca 3-4) uchovávať v chladničke. Z uvedenej dávky mi vyjde vždy v priemere 12 placiek, záleží od veľkosti.

Diskusia k receptu

braxi
super recept...aké je to lahôdkové droždie?
radost
...aby sa nerozpadávali-čo tak pridať vajce..??či to nejde..??vajce je tabu..??..:-)
jenni
@radost mne sa tie placky ešte nikdy nerozpadli aj bez pridania vajca, to je prekvapivé nie? :) vajcia nejem a pokiaľ jedlo viem pripraviť dobre bez neho, nevidím dôvod ho pridávať, informácia o možnom rozpade je pre tých, ktorí by si chceli recept pripraviť doma, aby dávali pozor na konzistenciu hmoty, z ktorej sa formujú placky. ja si to viem odhadnúť vždy a nikdy sa mi nič rozpadlo, či placky, či koláč bez vajec :) a pokiaľ viem, nie som sama, čo nekonzumujem vajcia, tak prečo neposkytnúť taký recept pre ďalších, ktorí vajcia nejedia alebo jesť nemôžu? :)

@mijaita burgery sú variačka na cesty alebo tak, to bol len príklad :) inú fotku nemám, iba v žemli :D placky sú výborné aj so šalátmi alebo nejakou inou prílohou, odporúčam aj takto :) ..a ďakujem :)
braxi
mijaita...ďakujem zase som múdrejšia...:o))
stanci11
krásny recept! :) diky za inšpiráciu! nenapadlo ma dávať droždíčko do placiek, vždy len do omáčok ho šupnem..teším sa na vyskúšanie :)
jenni
@stanci11 ja dávam droždie aj do zapekanej brokolice, tak ak nedávaš skús pridať aj k zapekaným jedlám, naposledy keď som robila krekry, pridala som aj tam 2 lyžice :) a ďakujem! :)
mitzy
@Jenni (21.5.2015 15:34)

Krasa. Zajtra urobim :) dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia