Zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok

Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou

ludo123 - fotkaludo123, 1. apríla 2022
Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Foto: ludo123

Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej báze, preto ich mám stále rád, či už Zobraziť celý popisSom človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej báze, preto ich mám stále rád, či už šošovicový, fazuľový, hrachový alebo aj zemiakový. Tu je môj recept naň.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
1 kg
2 ks
2 strúčiky
1 bal.
4 ks (uvarené)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme zemiaky a spolu pražíme, kým sa zemiaky neupečú do chrumkava. Potom pridáme mletú červenú papriku, miešame aby nezhorkla. Zalejeme vývarom, pridáme cesnak a dusíme do zmäknutia.

  2. 2

    Keď sú už zemiaky mäkké pridáme smotanu s mliekom a múkou a miešame až do zhustnutia. Na konci pridáme majorán a maslo a necháme prívarok zredukovať na požadovanú hustotu. Na konci pridáme ocot.

  3. 3

    Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky. Údenú krkovičku hodíme na rýchlo na grilovaciu panvicu a jedlo je hotové.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré jedenie....mne to ale skôr pripomína zemiakový paprikáš, (alebo krumpliguláš, či kombináciu oboch :) ), lebo prívarok robím úplne ináč, a nedávam doň cesnak a už nie majoránku, ale nakoniec kôpor......ale viem, že každý má svoj spôsob varenia, hlavne, že je to chutné.
mijaita
V Cesku bramborovy gulas a jak je dobry! U nas bez masove prilohy a bez slehacky.
Fotka moc pekna vc talire! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia