Čerešňový bezlepkový závin
	                                    Bezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník. Nebojte sa, recept je jednoduchý, 
rýchly a lístkové cesto sa vám zaručene Zobraziť celý popisBezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník. Nebojte sa, recept je jednoduchý, 
rýchly a lístkové cesto sa vám zaručene vydarí.  Môžete z neho napiecť drobné lístkové koláčiky na slano alebo sladko, šamrolky, 
môžete ho použiť ako základ na quiche (kiš) – zeleninový slaný koláč alebo rôzne sladké lístkové dezerty. Možností je mnoho, je 
len na vás, akú si vyberiete.					                                
					                                
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-listkove-cesto/	                                
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 125 g |  | 
| 125 g |  | 
| 125 g |  | 
| štipka |  | 
| Plnka: | |
| 150 g (mrazené alebo zavárané) |  | 
| za hrsť |  | 
| 30 g roztopené |  | 
| 100 g |  | 
| 2 ČL |  | 
| Na potretie: | |
| 1 ks |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc. 
- 2
Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. V závislosti od toho, aký koláč budeme piecť, cesto vaľkáme. Na šamrole alebo košíčky vaľkáme cesto na tenko, asi na 1-2 mm hrúbku. Na quiche alebo tarty na hrubšie, odporúčame 3 mm. Na slané tyčinky necháme cesto asi pol cm hrubé. 
- 3
Na závin vyvaľkáme z lístkového cesta tenký obdĺžnik. Potrieme ho roztopeným maslom, posypeme bezlepkovou strúhankou Novalim, kryštálovým cukrom a škoricou a na povrch naukladáme odkvapkané odkôstkované čerešne. Závin opatrne zavinieme, šev utesníme a závin uložíme na plech švom nadol. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 190 stupňoch asi 20-25 minút do zlatohneda. Podávame nakrájaný na kúsky, posypané práškovým cukrom. Tiež závin:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu