Anízový raňajkový koláčik

marcy - fotkamarcy, spod Tatier, 19. júna 2014
Anízový raňajkový koláčik
Foto: marcy

dopracovala som sa k nemu na podnet z jedných novín.....má niekde korene v Grécku,milo prekvapil :)

30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
300 ml
100 g
2 PL
1 čl
1 čl
1 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    med a mlieko nechám prejsť krátko varom,roztopím maslo v tejto hmote,vychladím.Urobím klasické kysnuté voľnejšie cesto zo surovín,ktoré sú v recepte.Nechám podkysnúť na teplom mieste a pečiem v rúre na plechu v obruči z tortovej formy,lebo by sa rozpľaslo.Obruč po 15 min. odoberiem a nechám dopiecť boky.Po vybratí potriem vrch maslom.

  2. 2

    Vôňa z kuchyne privolá k stolu rodinku a o to ide :) Jeme ho čistý,alebo s maslom,džemom,niekto aj so šunkou,podľa chuti.

    Anízový raňajkový koláčik - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vôňu anízu mám veľmi rada. Tvoj koláčik nám bude určite chutiť. Urobím ho.
Tvoj recept stoji za vyskusanie. Kolac prevonany anizom musi byt vyborny.
Aj ja mám rada aníz, upečiem, ale z celozrnnej múky :)