dopracovala som sa k nemu na podnet z jedných novín.....má niekde korene v Grécku,milo prekvapil :)
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 kocky |
|
300 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
med a mlieko nechám prejsť krátko varom,roztopím maslo v tejto hmote,vychladím.Urobím klasické kysnuté voľnejšie cesto zo surovín,ktoré sú v recepte.Nechám podkysnúť na teplom mieste a pečiem v rúre na plechu v obruči z tortovej formy,lebo by sa rozpľaslo.Obruč po 15 min. odoberiem a nechám dopiecť boky.Po vybratí potriem vrch maslom.
- 2
Vôňa z kuchyne privolá k stolu rodinku a o to ide :) Jeme ho čistý,alebo s maslom,džemom,niekto aj so šunkou,podľa chuti.
- 2
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu