Celozrnné medvedie tlapky

monnikka - fotkamonnikka, 24. novembra 2012
Celozrnné medvedie tlapky
Foto: monnikka

Recept som získala na kurzoch zdravej výživy spojených s ochutnávkou, robím ich každé Vianoce, ale aj pri iných príležitostiach.

Suroviny

150 g
130 g (mleté)
125 g
200 g
 (na obaľovanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiesime a vypracujeme cesto, z ktorého po kúskoch odkrajujeme a plníme ním vymastené a múkou vysypané formičky do 2/3. Pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Upečené obaľujeme v glukopure /hroznový cukor/.

  2. 2

    Práškový cukor do cesta môžme nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Namiesto orechov sa môže dať kokosová múčka, aj tak sú veľmi dobré.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Monnikka, vítam Tvoj recept, použijem trstinový cukor, som zvedavá na výsledok :)
hmm, zdrava vyziva a HERA? to mi nejde dohromady ...
@martamm : dúfam, že budeš s výsledkom spokojná:)
@mlsalka : recept pokladám za ,,zdravší", pretože tam nejde biela múka ani vajce, mám v rodine ľudí, ktorí nekonzumujú biele pečivo v žiadnej forme, a taktiež živočíšny tuk, tak som rp uvítala.....ale privítam radu, čím by som mohla heru nahradiť, olej som do takéhoto pečiva neskúšala, ak má niekto skúsenosť budem vďačná