Parené buchty s orieškami a čiernymi ríbezlami fotorecept
Foto: izabella929
Naše obľúbené jedlo, na ktorom obmieňame iba posyp..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hladkú múku som preosiala...pripravila kvások z mlieka, 1 lyžičky krištálového cukru a 20g. droždia...Do múky som pridala kvások a vajce..zmiesila a potom som pridala štipku soli..
-
2
vypracovala vláčne nelepivé cesto..posypala som ho hladkou múkou a prikryté útierkou nechala pol hod. kysnúť...
-
3
vykysnuté cesto..
-
4
vyliala som ho na pracovnú dosku a nechala 10 min odpočívať...potom som znova zmiesila a vykrajovala klieska...zatiaľ som si dala zovrieť vodu do hrnca, zakryla som ho plátnom obviazala gumičkou a prikryla misou...keď voda začala vrieť uložila som na plátno buchty..
-
5
a takto sa mi paria 8 min.
-
6
hotové..
-
7
a už iba poliať roztopeným maslom, poliať kompótom, posypať orieškami, posypať práškovým cukrom a popriať dobrú chuť...
parené buchty.Raz som kúpila polotovar a ten putoval pre psa.
Teraz to robím tak,že urobím veľkú parenú knedlu k mäsu aj dve.Jednu porežem na širšie kusy.Vložím lyžičkou zaváraninu,alebo lekvár a zvolím ľubovolnú posýpku.Posypem cukrom a polejem maslo.A vieš ako ohromne si pochutnáme?
Viem,že ten dojem už nie je taký,ale na chuti nestrácame.