
Tempura papričky plnené syrom
Chrumkavý snack k filmu, hokejovému zápasu, na piknik, či na ohurovanie hostí na návšteve....

Škoricové klbká
Všetky ingrediencie okrem lentiliek zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade hodinku odpočinúť. Potom cesto pretláčame...

Fazuľová polievka s mätou
Táto polievka patrí k tradičným macedónskym jedlám a je dôkazom toho, že z dvoch - troch...

Sladké pudingové potešenie
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme kypriaci prášok, postupne žĺtky a všetko dobre vymiešame. Cesto...

Jablkové taštičky z tvarohového cesta
Týmito výbornými taštičkami sa dajú hravo zabiť dve muchy jednou ranou – v prípade, že vám v chladničke ostalo pol balenia tvarohu a v mise s ovocím zas zopár jabĺčok....

Perníková chalúpka
Niesom žiadny expert, a podľa toho to aj tak vyzerá, ale tak niekde začínať treba....

Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.

Vianočný medovník
Tento medovník dá najviac práce. Platí však : koľko energie dáte, toľko sa vám aj vráti. Tak...

Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....

Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Kakaová nátierka z avokáda a sliviek
Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku...

Banánový chlebík
Ak máte zrelé banány, ktoré nik už nechce zjesť, banánový chlebík je super voľba....

Kuracie stehná na pive z olivami
Tento recept mám z časopisu a je veľmi chutný tak sa s vami rada podelím :)

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Tvarohovo-pomarančové koláčiky
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.

Cukinová polievka s pohánkou
Na oleji speníme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú cukinu, všetky koreniny a ochucovadlá, premiešame,...

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Bačovský guláš
Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme...

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....