Jablkové lívanečky

klukodvody - fotkaklukodvody, 17. februára 2015

Tento recept není můj je někde jako jablkové kobližky ale protože se mně to špatně smažilo udělal jsem si lívanečky. Ale jde to i Zobraziť celý popisTento recept není můj je někde jako jablkové kobližky ale protože se mně to špatně smažilo udělal jsem si lívanečky. Ale jde to i jako kobližky ale vykrajovat jen kávovou lžičkou a smažit hodně pomalu aby se prosmažily. Ale pokud použijete vlastní fotku,můžete recept použít.Tak fotka moje je jak je dělám já.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
3 ks
1 bal.
1 ks
štipka
podľa potreby
150 ml
podľa chuti
50 ml




Postup

  1. 1

    Jablka nastrouháme, kdo chce je může oloupat ale já strouhám neoloupaná. Mouku promícháme s práškem a solí a přidáme vejce a jablko.

  2. 2

    Přidáme rum a vypracujeme těsto tak aby se dalo vykrojit lžičkou. Podle toho jaká jsou jablka jestli šťavnatá nebo suchá si těsto na potřebnou hustotu upravíme buď přidáním mléka nebo mouky. Jen poznámečka pokud někdo chce sladší smíchá si vanilkový nebo skořicový cukr ještě s práškovým cukrem ale navrch přijde ještě džem tak to není potřeba.

  3. 3

    Na rozpálený olej klademe lžičkou kopečky,které si rozmáčkneme lžičkou na placičky a ne moc rychle usmažíme do zlatova po obou stranách. Vyndáme na ubrousek aby trochu okapaly a ještě horké obalíme v cukru podle chuti vanilkový nebo skořicový. Ozdobíme džemem a šlehačkou. Dají se jíst teplé i studené a s džemem nebo jen tak suché. Je to rychlé a poměrně levné. Z tohoto množství je asi 30 až 35 kousků tak dám jak 4 porce ale to nevím.

Diskusia k receptu

obor123
Tvoje lievance sa mi páčia a 100% sú chutné. Poputovali do kk.
afataga
tak si nakoniec zvitazil nad technikou :-), mne sa pacia prave preto, ze v ceste nie je cukor, ani by som ich neobalovala v cukre, staci dzem
zolik
aj mne sa pacia a tiez uz poputovali do kk
používateľ nemá avatar
hag
hag
Lákavý recepis. Už cítim tú vôňu. Tiež si recept odkladám do kuchárskej knihy.
katka78
V tomto zložení nepoznám, ukladám na vyskúšanie.
tiginko

juuuj, moje cibuláky od českej babičky....Už kvôli tejto nostalgii si zaslúžia pozornosť. A tiež kvôli šetreniu cukrom, ako už bola spomínala moja kolegyňa @afataga. @klukodvody sa mi tuším začína čím ďalej tým viac páčiť
dzejsik
mmm, čosi podobné sme pripravili na študijnom pobyte v Bretónsku vrámci česko-slovenského večierka, len sme do cestíčka pridali aj hrozienka namočené v rume ... fajnota, zožalo úspech :)
dvorka
Ja robím podobné, len miesto múky dávam ovsené vločky. Na vrch slivkový džem a biely jogurt s vanilkovým cukrom.
motyka
Taktiež robím podobné, ale bez rumu. S rumom sú určite ešte lepšie. Kto to nerobí vrelo odporúčam. A tak ako to robí @klukodvody - to musí byť "lakocinka".
evanaaa
@klukodvody , to mliečko ti v postupe č.1 chýba, spomínaš ho len v bode č.2, ak treba riediť zmes.....no nič to,my si domyslíme. Ja som ich tiež raz robila a ešte sa znovu chystám, len miesto mlieka dávam 12%-nú smotanu ( na varenie) a vajíčko si rozdelím, dám žĺtok zvlášť a z bielka sneh, sú potom nadýchanejšie.
1x hubata
klukodvody
evanaaa to mléko je jen v případě,že jsou suchá jablka,tak na trochu rozředění.Já ho tam nedávám do receptu,omlouvám se ale je tam jen v případě potřeby jak popisuji při přípravě těsta.Ono tam třeba vůbec nepřijde.Mám hodně šťavnatá jablka tak spíš musím dát trochu víc mouky.Ale to dá příprava .
hubata
Robievam podobne ako @evanaaa , vyskúšam aj tento postup. Je to vynikajúci recept, ukladám do KK a ďakujem za krásny popis a foto. Za recept zaslúžiš päť hviezdičiek a možno aj výhru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia