Brmbeľ

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Brmbeľ
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
1 l
4 ks




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť zemiaky pokrájané na kocky, pridáme vývar, bobkový list, soľ, korenie. Pridáme na kocky pokrájanú a opraženú slaninku.

  2. 2

    Keď sú zemiaky takmer uvarené, z múky, masla a mlieka spravíme bešamel, pridáme červenú papriku, rozmiešame a vlejeme do polievky.

  3. 3

    V troške vody rozmiešame vajce a pomaly vmiešame do polievky. Chvíľu povaríme, ochutíme a pridáme trochu octu. Môžeme podávať aj studené vo vydlabanom bochníku chleba.

Diskusia k receptu

elena
Slaninku ste neuviedli v rozpise surovín, pán šéfkuchár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia