Foto: hubarka35
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch,aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila dnes len mne,skušala som nové misky ktoré som Zobraziť celý popisZaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch,aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila dnes len mne,skušala som nové misky ktoré som práve dnes kupila v tescu......
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2kg mleté |
|
6ks (nemusia byť čerstvé) |
|
2ks surové |
|
5stručkov |
|
|
|
1ks |
|
300g |
|
5ks |
|
8ks uvarené na tvrdo |
|
8lyžičiek |
|
150g |
|
|
|
|
Postup
-
1
pripravime si suroviny:uvarime vajcia-ošupeme,klobasku nakrajame na kolieska,do misy dáme masko,cesnak,korenie,sol,vajcia a rožky namočené a vyžmýkané v mlieku či vode....zmes ako na faširky,kel nakrájame na drobno.
-
2
misky umyjeme-necháme odkvapkat,vymastime vysypeme struhankou.
-
3
na dno misiek naukladáme pokrájanu klobásku.
-
4
dalej pridáme faširkovu zmes urobime jamku do ktorej dáme krájaný kel,povtlačame kel do krajov a do priehlbinky dáme za lyžičku horčice.
-
5
do vzniknutej jamky vložime varené vajco a navrch struhany-krajaný syr.prikryjeme alobalom a upečieme.
-
6
medzitým uvarime párky,a každý párok rozkrojime na štyri časti-to budu nôžky,po vybrati z rury a odstraneni alobalu ešte zapečieme tak 10minut.vrch vajca som zrezala-hlavička korytnačky.
-
7
zostal mi krájany kel-ten som ochutila solou,cukrom trošku a kyselicou a použila ako dekoraciu pod korytnačky.
ked sa ti zle odliepaju cenovky, natri si ich troska olejom-mastou a pekne ti zidu dole. potom umyjes bez problemu, ked ich namocis, lepidlo pod nimi sa len rozlepta.