
Muffiny s orechami a sušeným ovocím
Na tieto veľmi skvelé muffinky som natrafila na stránkach Pečení je radost.

Bleskové jahodové strašidielka
Recept vznikol spojením rozličných receptov:)..... ale je to taka chutná experimentálna mnamka:) osviežujúce keďže...

Špagety s pečenou tekvicou a olivami
Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas...

Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

Gaštanový flan s karamelom
Pripravíme všetky suroviny. Cukor v menšom hrnci upálime na karamel a nalejeme do 4 malých ohňovzdorných...

Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

Kačacie prsičká s medvedím cesnakom
Ryžové rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Kačacie prsia potrieme sójovou omáčkou...

Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...

Křupavé zelňáčky
Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

Avokádové špagety podľa Mirky Marčekovej a Davida Árvu
Špagety s avokádom nám uvarili operní speváci a pedagógovia Muzikálovej akadémie - Mirka Marčeková a David Árva,...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred...

Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou
Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a...

Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka
S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne...

Rýchle koláčiky, diavečera
Potrebujeme aj: špáratká 16 ks. Lístkové cesto si rozvaľkáme, ale nie veľmi na tenko a pokrájame...

Slané bezlepkové keksíky s makom
Jednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na chrumkanie....

Vitamínová bomba
Pre vegetariánov ako stvorené, no aj pre "mäsožravcov" výborné pochúťka. A tá vôňa korenia, ...

Gaštanová torta s hroznom
Túto tortu, ale bez ovocia piekla p. Magálová. Ja som si ju trošku upravila...

Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.

Hrachová kaša
Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá

Tradičná maková štrúdľa
Pomletý mak vsypeme do vriaceho mlieka a varíme asi 30 minút. V hrnci rozpustíme med a...