Bezlepková pohánková roláda s gaštanovou plnkou
Foto: novalim
POHÁNKA – obsahuje rutín, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú Zobraziť celý popisPOHÁNKA – obsahuje rutín, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi. Má aj vysoký obsah minerálnych látok, najmä vápnika, obsahuje aj horčík, fosfor, draslík a vitamíny, najmä B1 a B2,C ,E a cholín. A práve túto cennú surovinu sme použili pri pečení rolády bez lepku. Jednoduchá príprava a zaujímavá kombinácia pohánkovej piškóty a gaštanovej plnky :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL mleté (alebo orechy) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL vlažná |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
Navrch: | |
tmavá |
|
(alebo tuk) |
|
Postup
-
1
Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle alebo orechy, pohánkovú múku a múku bez lepku Promix PK špeciál. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky. Zmes nalejeme a uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút. Po dopečení piškótu zrolujeme (papier na pečenie ponecháme na piškóte, inak by sa cesto zlepilo) a takto necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: Smotanu dáme zovrieť a zalejeme ňou nalámanú čokoládu a nastrúhané gaštanové pyré. Rozmiešame do krémova a necháme riadne vychladnúť. Vychladnutú zmes potom vyšľaháme ako šľahačku.
- 4
Upečenú piškótu po vychladnutí rozvinieme, potrieme plnkou a zrolujeme späť. Povrch rolády polejeme roztopenou čokoládou s troškou oleja alebo tuku do polevy a necháme stuhnúť.
Tiež gaštanová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu