Foto: sueclash
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Múku zmiešame s mliekom. Pridáme vajcia, soľ a vanilkový cukor a vypracujeme cesto. Necháme asi 15 minút uležať, potom pridáme trošku minerálnej vody.
- 2
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na hrubšie plátky. Cukor zmiešame so škoricou.
- 3
Dostatočné množstvo prepusteného masla rozohrejeme na panvici. Kolieska jabĺk postupne namáčame do cestíčka, kladieme do horúceho tuku a z oboch strán pražíme do zlatista. Jablkové koláčiky necháme okvapkať na papierovej utierke a ešte horúce posypeme škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@babidka , som rada, ze som pripomenula..:-) dufam, ze chutili.. :-)