Španielska tortilla s klobásou

mmiro - fotkammiro, 18. apríla 2012

Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu. Môže sa servírovať ako príloha, jednohubky, na olovrant... Dúfam Zobraziť celý popisŽijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu. Môže sa servírovať ako príloha, jednohubky, na olovrant... Dúfam že sa bude páčiť.

20 minút
tepelná úprava
Španielska tortilla s klobásou
Foto: mmiro

Suroviny

700 g
150 g
2 ks
5 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájať zemiaky na kolieska cca. 5mm hrubé a cibuľu na mesiačiky. Nakrájať klobásu nadrobno.

  2. 2

    Rozohriať olej vo vačšej panvici a pridať zemiaky, cibuľu a klobásu. Smažiť kým zemiaky nezačnú na okrajoch tmavnúť. Vybrať s panvice a nechať odkvapkať.

  3. 3

    Rozmiešať vajcia s trochou soli a korenia. Do rozmiešaných vajec pridať odtečené zemiaky s cibuľou a klobásou. Opatrne premiešať (aby sa zemiaky veľmi nepolámali).

  4. 4

    Zmes vyliať na panvicu a miešať kým sa vajcia nezačnú zrážať. Urovnať a nechať piecť. Po chvíli otočiť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Španielska tortilla - slovenská zemiakovoklobásová omeleta, robila som, dá sa rôzne, aj so zeleninou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia