Banánová pena na hnedom koliesku
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
25 minút
príprava
príprava
10 minút
na 5 - 8 °C
na 5 - 8 °C
Suroviny
Pena: | |
125 g |
|
1 ks citróna |
|
1 ks pomaranča |
|
65 g |
|
1 PL |
|
1,5 ks |
|
175 ml |
|
Korpus: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Banány rozmixujeme s citrónovou a pomarančovou šťavou a cukrom. Vo vode rozpustíme želatínu, nalejeme do banánovej zmesi a pridáme vyšľahanú šľahačku.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, kakaom, kypriacim práškom a olejom. Pridáme múku. Bielky vyšľaháme samostatne. Obe zmesi zmiešame a zľahka primiešame mandľové lupienky. Pečieme na 180 oC približne 9 – 10 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Do formy vložíme vykrojené koliesko z korpusu, nalejeme naň penu a necháme odstáť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu