Banánová pena na hnedom koliesku

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Banánová pena na hnedom koliesku
Foto: Robert Hüttner
25 minút
príprava
10 minút
na 5 - 8 °C

Suroviny

Pena:
125 g
1 ks citróna
1 ks pomaranča
65 g
1 PL
1,5 ks
175 ml
Korpus:
6 ks
6 PL
6 PL
1 PL
50 g
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Banány rozmixujeme s citrónovou a pomarančovou šťavou a cukrom. Vo vode rozpustíme želatínu, nalejeme do banánovej zmesi a pridáme vyšľahanú šľahačku.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, kakaom, kypriacim práškom a olejom. Pridáme múku. Bielky vyšľaháme samostatne. Obe zmesi zmiešame a zľahka primiešame mandľové lupienky. Pečieme na 180 oC približne 9 – 10 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do formy vložíme vykrojené koliesko z korpusu, nalejeme naň penu a necháme odstáť v chladničke.

Diskusia k receptu

miamia
môže to byť veľmi chutné...pôsobí to na mňa vizuálne draho, ale ten názov je dosť lacný k takej nádhere...ale, to je len môj názor :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia