Chrumkavý celozrnný chlieb

anah - fotkaanah, 19. októbra 2012
Chrumkavý celozrnný chlieb
Foto: anah

Chcem sa stravovať zdravšie, preto si občas upečiem domáci celozrnný chlieb.

50 až 60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
100 g
400 ml vlažná
2 lyžičky
1 lyžička
1 zarovnaná lyžica
50 g -slnečnica,lan tekvica...




Postup

  1. 1

    Kvások-do vody dáme droždie, olej a počkáme 30 minút.Ostatné suroviny zmiešame,pridáme kvások ,vymiesime cesto a počkáme až sa nám zvojnásobní.Dáme do vymastenej formy/ja som použila foliu na pečenie a robila som z dvojitej dávky/.Pečieme asi 50 až 60 minút pri 200 stupňoch.Po upečení potrieme slanou vodou.

Diskusia k receptu

jarunka
Ja som vcera tiez vypekala: spaldove pecivo a chlebik ako ty (pomer muk) len s predcestom. Pekne sa ti vydaril.
modrykamen
A ja takto : suroviny šup do pekárničky (som lenivý miesiť ručne), po vykysnutí vytvarovať a šup do rúry (lebo v pekárničke sa pečie dlho a neurobí sa taká pekná kôrka. Ináč recept sa mi pozdáva.
delavega
My pečieme presne takýto, len dávame múku celozrnu hladkú špaldovú 300g, hladkú bielu 100g a ražnú 100g.
marienka44
@Anah , pekny a zdravy chlebik. Doteraz kazdy tu piekol chlieb len tak na plechu /alebo v rimskom pekaci/. Mala by si nam upresnit, o aku formu na pecenie ide, pripadne pridat foto formy. Dakujem, ukladam do KK, kolonka chlieb. :-)
anah
Jeden chlieb som piekla vo forme na biskubský chlebíček a druhý na plechu janského typu ,len som ho trocha vyformovala do tvaru chleba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia