Žĺtkové rezy

mojaradost - bez fotkymojaradost, 1. decembra 2011

Tento recept je u nas znamy, piekla nam ho este ako detom mamka.

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200°C °C

Suroviny

140 g
280 g
280 g
280 g
2 lyžice
6 ks
Poleva:
250 g
6 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: praškovy cukor, palmarin, orechy, muku, kakao spracujeme na cesto, bielky vyšľahame a jemne zamiesame do cesta. Upecieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu. Poleva: žľtky a praskovy cukor vymiesame mixerom dobre nahusto a vylejeme este na horuce upecene cesto. Poleva sama zaschne. Ozdobime čokoladovou polevou, ktorú nalejeme do mikrotenového sačku s odstrihnutým rožkom a poprechádzame kríižom krázom po žľltkovej poleve.

Diskusia k receptu

mojaradost
Hlavne. ze jeho priprava je jednoducha a vzdy sa podari, treba dodrzat postup. A chuti vynikajuco a tiez dlho vydrzi ako cerstve ak sa pravdaze neskonzumuje.
katyka007
Mnaaam. U nas zltkove rezy robi manzel, recept si doniesol od maminky a odvtedy mu to nejako zostalo A su skvele. :D
hubata
Veru 3 x mňááám: len keby tie orechy neboli také hriešne drahé. Toľko super orechových koláčov je tu na www.varecha.sk - ale vždy ma odradí cena orechov. Kdeže sú tie časy keď sme doma piekli tieto žĺtkové rezy, pajgle, rožteky, šuhajdy - dokonca sme plytvali orechami aj na takom prozaickom jedle ako sú ..... orechové slíže.
marijanka712
tento zákusok je u nás tradičný najä v lete ked dávame prednosť pred plnkovými a stále má uspech .Moja dcera si ho tiež preniesla do svojej kuchyne ,ale vylepšila ho tým, že miesto vlašských orechov dáva lieskové je ovela lepší lahodnejší .
dogagador
Niekde mam recept na zltkove rezy, nikdy som ich nerobila, musim porovnat a skusit
vladkaku
... 100 rokov sa na ne chystám... orechy pomrzli, niečo prežilo, tak snáď keď bude nuda cez dlhé zimné dni... ALE UKLADÁM :-)
ruzi
Dievcata, prosim vas, ktora mate dobru radu, ako krajat tento skvely kolacik bez toho, aby sa lamala stuhnuta poleva? Mne sa to este nikdy nepodarilo....napriek tomu sa vzdy zje do poslednej omrvinky :-))))
mojaradost
Dajte si zovriet vodu, do nej 2 zubkove noze a vrelym krajajte, najskor len po povrchu, aby sa rozpustila cokolada, zaroven si urcíte aky rozmer rezov chcete mat a dalsim rezom az dospodu. Noze striedajte, aby boli horuce. Poleva nikdy nepopraska. Ja tak krajam vsetky zakusky.
jozka2
hubata,bolo to aj je prijemne plytvanie posypat slize orechami,som prekvapena,ze mojaradost davas cokol.polevu,nepokazi chut zltkovu?