
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Palacinková ruža
Toto je skôr inšpirácia ako recept, pretože palacinky vie určite pripraviť každý. Ružu robievam v...

Nepečené dobošové rezy za 20 minút
Tieto rezy som si vymyslela v casovej tiesni a je to vyborny a superrychly recept ktory nasa...

Kokosové crème brûlée , Dvojfarebná pena a Jahodové tiramisu
Kokosové crème brûlée: Kokosové mlieko a smotanu dáme do hrnca variť. V miske si premiešame ručne...

Šošovicovo - mrkvová polievka s karí korením
Na oleji si opražíme cibuľku, mrkvu a šošovicu. Opražíme dve minúty, pridáme curry...

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Teplý tekvicový šalát s bulgurom
Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka....

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...

Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....

Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

Vajcová plnka so šampiňónmi
Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré...

Domažlické koláče virtuálnym kamarátom
Skvelý virtuálny kamarát nám daroval rýchlokysky od Tupperware, ktoré som doteraz nepoznala, ale dnes som jednu vyskúšala...

Domáce špaldové hamburgerové žemle
Leto sa hlási, čas grilovačiek je tu. K chutnej zelenine a čerstvému grilovanému mäsku si...

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Kokosovo-smotanový koláčik
Ak máte radi kokos , tak si upečte tento koláčik, ktorý je veľmi ľahučký a...

Krémová polievka z listov reďkovky
Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé...

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na...

Raffaello guľka
Najjednoduchší a najrýchlejší recept na niečo sladké na sviatky, pre návštevu alebo len tak pre osladenie...

Kvasené uhorky
Veľmi chutná kyslá príloha, ktorú si teraz v lete môžete hocikedy pripraviť. Jednoduché, rýchle a dobré....

Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

Knedličky hop do vody
Je to starý slovenský recept. Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy, keď má...

Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Papriková panvica s kuracím mäsom
Inspirovala ma Ellie Krieger, ktoru sledujem na Food Network. Vari vyborne zeleninove jedla, zboznujem jej kuchynu....