Foto: evusik
Takéto šunkové slimáky sa bežne robia z lístkového cesta, ja moc lístkové cesto nemusím a tak ich robievam z chlebového cesta, chutia nám oveľa Zobraziť celý popisTakéto šunkové slimáky sa bežne robia z lístkového cesta, ja moc lístkové cesto nemusím a tak ich robievam z chlebového cesta, chutia nám oveľa viac...
príprava
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g čerstvé |
|
300 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
Náplň: | |
200 g |
|
5-6 strúčikov |
|
200 g |
|
na potretie |
|
|
|
|
Postup
-
1
do misky si vylejeme vlažnú vodu, pridáme 1/2 kocky droždia a necháme rozpustiť, postupne pridávame múku. Pokiaľ sa dá miešame vidličkou, pridáme soľ a zbytok múky a vypracujeme cesto. Prikryté necháme vykysnúť (asi 2 hod.)
-
2
Nátierku si pripravíme vymiešaním taveného syra (Bambino) a pretlačeného cesnaku
-
3
vykysnuté cesto premiesime a vyvaľkáme na tenšie, asi 3 mm
-
4
cesto potrieme cesnakovou nátierkou a navrch naukladáme šunku
-
5
cesto zvinieme do valca a nakrájame na cca 4 cm valčeky, na jednom konci cesto spojíme a týmto koncom kladieme na plech
-
6
potrieme vajcom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme 20-30 minút kysnúť
-
7
pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C, po vložení ihneď znížime na 220°C a pečieme asi 12-15 minút
-
8
za takéto bochníčky vás každá návšteva vychváli a vy ušetríte peniaze za predražené chipsy a podobné blbosti :-)
samozrejme dajú sa aj ľanové použiť:-)
ďakujem všetkým za milé komentáre... u mňa takéto slané "koláčiky" vyhrávajú na celej čiare pred sladkými... ja som skrátka na slané :-)