Foto: dogagador
V zasade je to moja tvarozka, povodny recept mi dala Stanka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 lyzice |
|
3 lyzice, alebo polohrubá múka |
|
3 ks |
|
1 lyzicka |
|
na vymastenie pekáča |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 balicek |
|
200 ml |
|
500 g |
|
4 lyzicky |
|
200 ml |
|
100 g |
|
200 ml |
|
certve, alebo kompot, alebo kombinacia |
|
4 lyzicky |
|
Postup
-
1
cesto:vyslahat bielka, pridavat 1 lyzicu muky s primiesanym kypriacim praskom, 1 lyzicu cukor, 1 zltko, zopakovat 3x a do vymaslovanej a vysypanej tortovej formy cesto vyliat a vlozit do vyhriatej rury na 180 st. 10-12 minut. upecene nechat vychladnut, moze zostat vo forme, netreba vyklapat. servitkom odstranit zo steny formy prebytocne maslo a muku po peceni, stenu formy nad cestom znova jemne natriet cerstvym maslom a dat na chvilu do chladnicky.
- 2
plnka: praskovy cukor, vajcia, vanilkovy cukor, roztopene maslo, mlieko, tvaroh spolu zmixovat, 4 lyzicky zelatiny rozpustit v 200 ml vody, doliat do plnky, premiesat a cele dat na chvilu do chladnicky. ked zacne tuhnut, naliat na cesto a nechat v chladnicke do stuhnutia. na stuhnutu plnku naukladat ovocie, v kompotovej stave rozpustit 4 lyzicky zelatiny a tym zaliat . ( ak nam zvysi ovocie a zelatina : zvysok ovocia dat do sklenenej misky a zaliat zvyskom zelatiny)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu