Foto: margaretka28
Zamiesila som si na oškvarkové pagáče,cesto už bolo napoly nakysnuté a tak bol najvyšší čas pomlieť oškvarky,idem do špajze,zoberiem hrniec s oškvarkami,otvorím ho.....skoro som Zobraziť celý popisZamiesila som si na oškvarkové pagáče,cesto už bolo napoly nakysnuté a tak bol najvyšší čas pomlieť oškvarky,idem do špajze,zoberiem hrniec s oškvarkami,otvorím ho.....skoro som spadla z nôh,všetky boli plesnivé,zabíjačka bola v marci,bežne ich mám takto uskladnené a nikdy sa nepokazili.No čert ich ber,ale čo dalej?Oslava o štvrtej poobede,každý sa teší na pagáče,tak som musela narýchlo povymetať chladničku a trochu experimentovať,ale dopadlo to nad moje očakávania.:-))
Postup
-
1
Suroviny na cesto som si pripravila do misky,v strede urobila jamku na kvások.
-
2
Vymiesila som hladké cesto.
-
3
Suroviny na plnku som spolu vymiešala.
-
4
Vykysnuté cesto som roztiahla na dosku a natrela plnkou.
-
5
Cesto som poskladala a znovu rozvaľkala,postup som opakovala 3 krát.
-
6
Posledný krát rozvaľkané som potrela vajíčkom a posypala makom a sezamom,pokrájala na štvorce a upiekla.
-
7
Ps:ak by ste chceli robiť oškvarkové,tak postup je ten istý,len treba 500 až 750 g oškvarkov.
Diskusia k receptu