Tofu s hráškom a polentou fotorecept
Foto: Hviera
aneb čo chladnička a mraznička dali :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, vňať cibuľky aj tofu nakrájame na male kocky. Hrášok je určite lepší čerstvý, ale s tým mrazeným je to rýchlejšie :)
-
2
Na panvici opražíme cibuľku, postupne pridávame tofu, hrášok aj vňať. Pražíme cca 10 minút, potom podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie (bazalku, soľ, petržlenovú vňať).
-
3
Varíme kým hrášok nie je mäkký. Ten čerstvý bude určite skôr, ten mrazený trval cca 10-15 minút. Pridáme paradajkový pretlak, a na zjemnenie môžeme aj smotanu na varenie - tentoraz som vynechala. Prevaríme a hotovo.
-
4
Ja podávam s polentou. 1 diel polenty a 2,3 diely vody mám odskúšané. Vodu so soľou necháme zovrieť a pomaly pridávame polentu, aby neboli hrudky, varíme do stuhnutia, čiže kým varecha nepostojí v polente. Dávam do olejom vymazanej jenskej misy, alebo niečoho podobného, pár hodín nechám odpočívať (minimálne jednu hodinu) a chvíľu opečiem ešte v rúre (cca 15 min.)
Diskusia k receptu