
Ryžový šalát s uhorkou a jogurtom
Hľadáte svieži a zdravý recept? Šalát s uhorkou a jogurtom je ideálnou voľbou....

Tsukemen
Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým
Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi
Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách....

Smažený haring
Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

Zajačie stehná so sušenými slivkami
Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na dlhé pláty a trochu vyklepeme. Vložíme ich do misky...

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

Kôprová omáčka s plnenými cuketami
Máte radi slovenskú a českú klasiku? Tak ste na správnom mieste. Kto by odolal našej tradičnej kôprovke?...

Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....