Kačacie prsičká
Kačacie prsičká

Kačacie prsičká na syrovom koláči

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 28. novembra 2017
Kačacie prsičká na syrovom koláči
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

2 ks (300 g)
2 vetvičky
30 g
Koláč:
200 g
450 g
1 KL
1 KL
1 KL
25 g
3 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na varenie, pridáme lyžičku soli, lyžičku mletého čierneho korenia, lyžičku sladkej červenej papriky a rozmiešame dohladka. Pridáme zemiakový škrob a primiešame vajíčka.

  2. 2

    Pripravenú zmes nalejeme do olejom vymastenej formy a vložíme do rúry predhriatej na 150 °C na 50 minút. Po upečení zmes necháme vychladnúť.

  3. 3

    Údené kačacie prsia oddelíme od kože, narežeme na tenké plátky, ktoré zľahka opečieme na panvici. Z pripraveného koláča vykrojíme kocky, na ktoré naaranžujeme plátky opečených údených kačacích pŕs, na ktoré dekorujeme mango čatní a vetvičky citrónového tymianu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia