Kačacie prsičká na syrovom koláči
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 28. novembra 2017
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 28. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na varenie, pridáme lyžičku soli, lyžičku mletého čierneho korenia, lyžičku sladkej červenej papriky a rozmiešame dohladka. Pridáme zemiakový škrob a primiešame vajíčka.
- 2
Pripravenú zmes nalejeme do olejom vymastenej formy a vložíme do rúry predhriatej na 150 °C na 50 minút. Po upečení zmes necháme vychladnúť.
- 3
Údené kačacie prsia oddelíme od kože, narežeme na tenké plátky, ktoré zľahka opečieme na panvici. Z pripraveného koláča vykrojíme kocky, na ktoré naaranžujeme plátky opečených údených kačacích pŕs, na ktoré dekorujeme mango čatní a vetvičky citrónového tymianu.
Tiež kačacie prsičká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu