z českého časopisu Katka
Suroviny
Knedlíky: | |
300 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
50 ml horúce |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
100 g |
|
300 g |
|
2 ks - strúčik |
|
štipka |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a najemno nastrúhame. Primiešame k nim krupicu, vajce a soľ. Premiešame a pridáme horúce mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme 20 minút odpočinúť.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú šunkovú salámu , mäso a orestujeme. Pridáme trocha soli a mletého korenia, roztlačený cesnak a smažíme 5 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto si rozdelíme na rovnaké diely, naplníme mäsovou zmesou a urobíme guľatý knedlík.
- 4
Knedlíky dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Jemne premiešame a odpichneme odo dna. Uvarené plávajú na hladine. Vyberieme. Môžeme podávať s dusenou červenou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu