Krupicovo-mäsové knedlíky

3sandra3 - fotka3sandra3, 23. septembra 2011

z českého časopisu Katka

Suroviny

Knedlíky:
300 g
250 g
1 KL
50 ml horúce
Plnka:
1 ks
100 g
300 g
2 ks - strúčik
štipka
trocha




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a najemno nastrúhame. Primiešame k nim krupicu, vajce a soľ. Premiešame a pridáme horúce mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme 20 minút odpočinúť.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú šunkovú salámu , mäso a orestujeme. Pridáme trocha soli a mletého korenia, roztlačený cesnak a smažíme 5 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na rovnaké diely, naplníme mäsovou zmesou a urobíme guľatý knedlík.

  4. 4

    Knedlíky dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Jemne premiešame a odpichneme odo dna. Uvarené plávajú na hladine. Vyberieme. Môžeme podávať s dusenou červenou kapustou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia