Krvavničkové placky s mrkvovo-zemiakovým pyré

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
Krvavničkové placky s mrkvovo-zemiakovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
20 g
Pyré:
400 g
400 g
podľa potreby
podľa potreby
300 g
50 g
100 ml
10 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z krvavničkovej kaše, vajec, cesnaku a zo strúhanky vypracujeme hmotu, dochutíme ju soľou a majoránom.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme fašírky hrubé asi 2 cm a pečieme z každej strany 4 minúty. Uvaríme zemiaky a popučíme ich. Pridáme uvarenú rozmixovanú mrkvu. Spojíme smotanou a maslom a vypracujeme hladké pyré.

  3. 3

    Jablko nakrájame na plátky, z cukru a masla urobíme karamel, pridáme jablká, zalejeme vínom a octom. Zredukujeme. Jablká nerozvaríme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: