Krvavničkové placky s mrkvovo-zemiakovým pyré
			   Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
		   
		   kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z krvavničkovej kaše, vajec, cesnaku a zo strúhanky vypracujeme hmotu, dochutíme ju soľou a majoránom. 
- 2
Z hmoty tvarujeme fašírky hrubé asi 2 cm a pečieme z každej strany 4 minúty. Uvaríme zemiaky a popučíme ich. Pridáme uvarenú rozmixovanú mrkvu. Spojíme smotanou a maslom a vypracujeme hladké pyré. 
- 3
Jablko nakrájame na plátky, z cukru a masla urobíme karamel, pridáme jablká, zalejeme vínom a octom. Zredukujeme. Jablká nerozvaríme. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu