Krvavničkové placky s mrkvovo-zemiakovým pyré
Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z krvavničkovej kaše, vajec, cesnaku a zo strúhanky vypracujeme hmotu, dochutíme ju soľou a majoránom.
- 2
Z hmoty tvarujeme fašírky hrubé asi 2 cm a pečieme z každej strany 4 minúty. Uvaríme zemiaky a popučíme ich. Pridáme uvarenú rozmixovanú mrkvu. Spojíme smotanou a maslom a vypracujeme hladké pyré.
- 3
Jablko nakrájame na plátky, z cukru a masla urobíme karamel, pridáme jablká, zalejeme vínom a octom. Zredukujeme. Jablká nerozvaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu