Polievka z homára
Z homárieho trupu si pripravíme super polievku.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby si namočíme do vody. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu na kolieska, zeler na kocky. Cibuľu narežeme najemno, osmahneme na oleji.
- 2
Zalejeme vodou, pridáme mrkvu, zemiaky, zeler a trup homára. Dochutíme rascou, vegetou (namiesto soli) a mletou paprikou. Varíme, kým všetko nezmäkne. Trup vyberieme.
- 3
Na záver dáme na 5 - 10 minút zavariť mrazený hrášok. Dobrú chuť.
Tiež homára:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
radox1 - áno, homár a hubové korenie plus huby. V polievke mi išlo aj o inú chuť ako homára. Ale mám tu recept aj na homára s omáčkou.