Carpaccio zo žemľovej knedle a roastbeefu
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 130 °C
na 130 °C
Postup
-
1
Roštenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na olivovom oleji prudko opečieme a v rúre pečieme pri 130°C 10 až 15 minút. Po upečení vyberieme a v chladničke necháme vychladnúť.
- 2
Žemle nakrájame na malé kúsky a dáme do misy. Na bravčovej masti opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky dozlata a pridáme mlieko, ktorým zalejeme žemle. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok na špičku noža, majorán, vajcia a nakrájanú petržlenovú vňať.
- 3
Zmes necháme 10 minút odpočinúť, zabalíme do fólie a vo vode varíme na miernom ohni 20 – 25 minút. Uvarené knedle necháme v chladničke vychladnúť.
- 4
Na panvici roztopíme maslo spolu s cibuľkou nakrájanou najemno. Pridáme kuriatka a krátko opečieme. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu