Carpaccio zo žemľovej knedle a roastbeefu

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
Carpaccio zo žemľovej knedle a roastbeefu
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 130 °C

Suroviny

6 ks
2 ks menšie
1,5 PL
150 ml
 mletý
400 g
1 ČL
200 g čerstvé
40 g




Postup

  1. 1

    Roštenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na olivovom oleji prudko opečieme a v rúre pečieme pri 130°C 10 až 15 minút. Po upečení vyberieme a v chladničke necháme vychladnúť.

  2. 2

    Žemle nakrájame na malé kúsky a dáme do misy. Na bravčovej masti opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky dozlata a pridáme mlieko, ktorým zalejeme žemle. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok na špičku noža, majorán, vajcia a nakrájanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Zmes necháme 10 minút odpočinúť, zabalíme do fólie a vo vode varíme na miernom ohni 20 – 25 minút. Uvarené knedle necháme v chladničke vychladnúť.

  4. 4

    Na panvici roztopíme maslo spolu s cibuľkou nakrájanou najemno. Pridáme kuriatka a krátko opečieme. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia