Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Hlavné jedlá

Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

prazdny

Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou

Dezerty

Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...

prazdny

Kapor na hríboch

Hlavné jedlá

Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.

prazdny

Japonská polievka zosui

Večera

Japonský recept na polievku zo zvyškov....

prazdny

Staromódne bravčové s kávou

Bravčové mäso

Recept som vyčítala v časopise, zaujal ma a dne som ho vyskúšala. Trocha som si...

prazdny

Kurací 3 boj

Kuracie mäso

Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...

prazdny

Syrovobrokoličková variácia študenta

Cestoviny

Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

prazdny

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou

Hlavné jedlá

Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

prazdny

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Kuracie mäso

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

prazdny

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky

Bezmäsité jedlá

Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...

prazdny

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou

Hlavné jedlá

Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...

prazdny

Hnedá ryža s restovanou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte ľahko pripraviteľné, ale chutné a zdravé jedlo na dni, keď sa vám nechce tráviť veľa času v kuchyni, ale nechce sa vám jesť z donášky, tento recept je pre vás....

prazdny

Sladký zemiak s krabími tyčinkami

Hlavné jedlá

Krabie tyčinky a tekutý ťahavý syr, do rúry aj na gril!

prazdny

Sushi „burrito“

Hlavné jedlá

Vyzerá to ako burrito, chutí to ako sushi. Skúste toto sushi “burrito” - čaká na vás presne to isté čo v sushi, no v praktickejšej a prenosnejšej podobe....

prazdny

Tortilla s avokádom a fetou

Bezmäsité jedlá

Tortilu na suchej panvici trochu pečieme z oboch strán.

prazdny

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru

Hlavné jedlá

Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

prazdny

Krémová zemiakovo-brokolicová polievka so syrom

Bezmäsité jedlá

Rýchla polievka, ktorá najlepšie chutí počas zimných večerov.

prazdny

Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

Hovädzie mäso

Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo...

prazdny

„Tuhé" mäsité gule

Bravčové mäso

Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

prazdny

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou

Hlavné jedlá

Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

prazdny

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou

Bezmäsité jedlá

Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

prazdny

Tofu a čo dom dal

Bezmäsité jedlá

Keďže dcéra nemôže mliečne veci, musela som sa vynájsť :)

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke

Bravčové mäso

Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a...

prazdny

Obyčajné plnené bravčové mäsko

Bravčové mäso

Myslím, že to bolo okolo roku 1994, keď sa mi podaril husársky kúsok s...

prazdny

Žemľovka so snehovou penou

Bezmäsité jedlá

Retro dobrota z bieleho pečiva.

prazdny

Zapekané papriky

Bravčové mäso

Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.

prazdny

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)

Bezmäsité jedlá

Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....