Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým

Bravčové mäso

Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

prazdny

Krémová polievka z pečených kápií

Bezmäsité jedlá

Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....

prazdny

Rezance s paradajkami a hrebenatkou

Cestoviny

Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

prazdny

Dusené filé na karí a zázvore

Hlavné jedlá

Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

prazdny

Tsukemen

Hlavné jedlá

Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...

prazdny

Smažený haring

Večera

Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Topinaburový krém

Bezmäsité jedlá

Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Encián v lístkovom ceste ako tekvička

Bezmäsité jedlá

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

prazdny

Ryžový šalát s harissa cuketou

Bezmäsité jedlá

Dva typy ryže uvarte podľa návodu na obale.

prazdny

Bôbová polievka so špekáčikmi

Večera

Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....

prazdny

Rump steak ako ho mám rád ja

Hovädzie mäso

Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

prazdny

Kofty z teľacieho mäsa

Hlavné jedlá

K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami

Bezmäsité jedlá

Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

prazdny

Karfiol s tebi knedličkami

Bezmäsité jedlá

Vařený květák s tebi knedlíčkama.

prazdny

Grilované sardinky z Madeiry

Hlavné jedlá

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

prazdny

Zeleninový šalát s rybičkami

Večera

Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

prazdny

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

prazdny

Ryžový šalát s uhorkou a jogurtom

Bezmäsité jedlá

Hľadáte svieži a zdravý recept? Šalát s uhorkou a jogurtom je ideálnou voľbou....

prazdny

Kura na bylinkovom chutney

Kuracie mäso

V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

prazdny

Rizoto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

prazdny

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom

Hlavné jedlá

Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

prazdny

Zajačie stehná so sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím....

prazdny

Cviklová polievka so šalátom Misticanza

Večera

Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Cestovinový šalát s arašidmi

Cestoviny

Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

prazdny

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky

Večera

Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

prazdny

Pancetta s jadrovníkmi paprík

Večera

Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...