Bryndzové želé s pažítkovým prelivom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 20. mája 2015
Bryndzové želé s pažítkovým prelivom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

120 g
200 g
10 g
120 g
5 g (pažítka)
250 g
40 g
100 g (maces)




Postup

  1. 1

    Bryndzu premiešame s vyšľahanou smotanou a pridáme rozpustenú želatínu, zmes dáme do formy a necháme v chladničke 90 minút zatuhnúť.

  2. 2

    Kyslú smotanu premiešame s pažítkou. Želatínu pred podávaním prelejeme pripravenou smotanou, dozdobíme paradajkami a pažítkou. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia