Bravčová panenka v lístkovom ceste

domciko - bez fotkydomciko, 3. februára 2016
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
400  g
500  g
1 ks
1 strúčik
1 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a cesnak ošúpeme a na jemno nakrájame. Šampiňony očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici a oleji opečieme cibuľku s cesnakom pridáme šampiňony a sprudka orestujeme. Osolíme a okoreníme a zjemníme smotanou. Nakoniec primiešame tymian odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme a rozdelíme na 2 obdlžniky. Na kraj každého dáme polovicu hubovej zmesi na nu položíme osolené a okorenené maso. Cesto prehneme cez maso a okraje dobre pritlačíme. Vrch potrieme vajcom a dáme do rúry piecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia