
Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme...

Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...

Šampiňóny s paprikami
Rychlý, jednoduchý a hodně dobrý recept na jídlo, ale i přílohu ke kuřecímu masu...

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

Veľkonočný špenát s pečeným Tofu
Ak máte radi tradičné jedlá na netradičný spôsob, určite vyskúšajte tento recept na prípravu veľkonočného špenátu....

Špagety ala čo špajza dala (rajčinkové)
Obed nenavarený a hlad silný :) tak šup rýchlo pozrieť čo máme doma v zásobách a za...

Grilovaný kapr pro celou rodinu
V mých nespavých nocích, kdy se zmítám mezi bdělým stavem a polospánkem, mne napadají ty...

Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...

Hustý špenátový krém
Najradšej mám husté krémové zeleninové polievky a túto si viete pripraviť, aj keď doma nemáte čerstvú...

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...

Bochánky se zelím a uzeným masem
Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)

Hovädzie plátky Nany spod Bankova
Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...

Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich...

Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Plnená roláda s kuracími prsiami a brokolicou
Nakoľko sa snažím zo svojho jedálnička vylúčiť múku, upravila som si recept podľa svojho gusta ;)

Celerové bochánky s hlívou a celerovými chuťovkami
Pro milovníky celeru, celeru a celeru.

Pečený baklažán s cibuľovým pyré
Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...

Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...