Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči fotorecept
Foto: mariamka
Keď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes, chcela som piecť kura s nejakou tekvicovou prílohou, Zobraziť celý popisKeď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes, chcela som piecť kura s nejakou tekvicovou prílohou, keďže teraz je in- , všetky koláče, čo som našla, boli také samostatné sýte jedlá. Tak som použila môj cuketovo-chlebový /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/ ako základ a zároveň prílohu k mäsu.
Suroviny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-5 ks strúčik |
|
Tekvicový koláč/príloha: | |
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
trochu pre chuť |
|
|
|
|
|
|
|
3-4 PL |
|
1 ks |
|
3-4 krajec |
|
0,5-1 dl |
|
Postup
-
1
Kým budeme chystať ďalšie suroviny, pripravíme si mäso. Ja rada používam kuracie štvrte, sú také univerzálne, rozporciujeme, nasolíme, ČMK, drvená rasca, trošku tymiánu, cesnak. Nechcela som to prepísknuť s koreninami, čo ešte prídu.
-
2
Ideme na tekvicový koláč-plnku-prílohu. Postup takmer identický ako mám v recepte na Cuketovo-chlebový koláč /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/, miesto syra som použila sušené hríby-zmes. Dala som ich namočiť /môžete použiť čerstvé/.
-
3
Očistíme a nakrájame tekvičku.
-
4
V krátkosti: nakrájame chlieb, slaninu, cibuľu, roztopíme maslo, pridáme vajce, mlieko, soľ, koreniny, bylinky, huby iba vybraté z vody, tekvicu, zľahka premiešame.
-
5
Pekáč vymastíme /v mojom prípade masťou/, vložíme plnku, jemne uťapkáme,
-
6
uložíme mäso, pokladieme plátkami masla, zakryjeme a dáme piecť. Nepodlievala som, rátala som s tým, že mäsko pustí šťavu a nechcela som mať z plnky blato.
-
7
Pieklo sa 45 minút /mám plyn a radšej mäsku dám čas, ako by som ho mala spáliť/, odkryla som a nechala zapiecť do červena,, cca tých 15 minút.
-
8
Kapustový šalát nastrúhal a nachystal manžel, tak už len naložiť a môžeme degustovať. Musela som okoštovať, čo som to stvorila, a som spokojná a moji tiež. Ak skúsite, verím, že budete aj vy, dobrú chuť :)
Diskusia k receptu