Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 14. novembra 2013
Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept)
Foto: mariamka

Keď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes, chcela som piecť kura s nejakou tekvicovou prílohou, Zobraziť celý popisKeď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes, chcela som piecť kura s nejakou tekvicovou prílohou, keďže teraz je in- , všetky koláče, čo som našla, boli také samostatné sýte jedlá. Tak som použila môj cuketovo-chlebový /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/ ako základ a zároveň prílohu k mäsu.

Suroviny

4-5 ks strúčik
Tekvicový koláč/príloha:
1/2 ks
1 ks
1 hrsť
trochu pre chuť
3-4 PL
1 ks
3-4 krajec
0,5-1 dl




Postup

  1. 1

    Kým budeme chystať ďalšie suroviny, pripravíme si mäso. Ja rada používam kuracie štvrte, sú také univerzálne, rozporciujeme, nasolíme, ČMK, drvená rasca, trošku tymiánu, cesnak. Nechcela som to prepísknuť s koreninami, čo ešte prídu.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ideme na tekvicový koláč-plnku-prílohu. Postup takmer identický ako mám v recepte na Cuketovo-chlebový koláč /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/, miesto syra som použila sušené hríby-zmes. Dala som ich namočiť /môžete použiť čerstvé/.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme a nakrájame tekvičku.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V krátkosti: nakrájame chlieb, slaninu, cibuľu, roztopíme maslo, pridáme vajce, mlieko, soľ, koreniny, bylinky, huby iba vybraté z vody, tekvicu, zľahka premiešame.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč vymastíme /v mojom prípade masťou/, vložíme plnku, jemne uťapkáme,

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uložíme mäso, pokladieme plátkami masla, zakryjeme a dáme piecť. Nepodlievala som, rátala som s tým, že mäsko pustí šťavu a nechcela som mať z plnky blato.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pieklo sa 45 minút /mám plyn a radšej mäsku dám čas, ako by som ho mala spáliť/, odkryla som a nechala zapiecť do červena,, cca tých 15 minút.

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kapustový šalát nastrúhal a nachystal manžel, tak už len naložiť a môžeme degustovať. Musela som okoštovať, čo som to stvorila, a som spokojná a moji tiež. Ak skúsite, verím, že budete aj vy, dobrú chuť :)

    Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
@mariamka , no a zasa si ma dostala, krásne si navarila veru dievča moje milé... slintám ako harino, no šak hladná som... bolo mi to treba nakúkať tu takto hladno večer? Ba veru bolo... toto Tvoje jedlo za to stojí... za 5*
mariamka
@evi dodatocne dakujem za tvoje mile slova, vzdy potesia :) je to variabilne a kludne ten kolac ako samostatne jedlo, taky dalsi rozmer tekvice
janger
@mariamka , no viem si predstavit tu fantasticku chut plnly - kolaca, do ktoreho pusti stavu to kuriatko. A masko tiez vyborne. Stoji to za vyskusanie :-).
mariamka
@janger ano, si to vystihla, to kuriatko, cesnak to este ochuti, bolo to vyborne, ani neviem, preco som tekvicu nevyuzivala takto viac, ale bola som zvyknuta z domu, hodit na plech a upiect, inak aj to je dobrota :) dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia