
Hríbový guláš v bochníku
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku...

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie buchty na svete sú pečené, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané jemným práškovým cukrom....

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...

Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.

Dusená zelenina s cícerom
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu,...

Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...

Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

Mäsko pre šťastie
Tento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne...

Ľahký zemiakovo-hráškový šalát
Moja dnešná večera slamenej vdovy. Nič prevratné, ale zato rýchle a chutné. A navyše...

Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...

Plnené kuracie stehno
Veľmi obľúbené jedlo, preto že kuracie mäsko máme radi v každej podobe. je ľahké a...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie,...

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Bravčové koleno na pive s pórom
Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred...

Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...

Hlivový guláš s príchuťou leča
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším,...

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Cestovina s kukuricou a špenátom
Tento skvelý recept mám zo slovenského MMB od Martinky P. (Mata406) a keďže je u nás...