Grilovaná treska so slaninkou a s cesnakovým avokádom
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 12. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 12. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Porcie ryby marinujeme v pomarančovej šťave spolu s polovicou prelisovaného cesnaku približne 4 hodiny. Potom ryby vysušíme papierovým obrúskom, potrieme olejom a grilujeme tak, aby sme ich nevysušili.
- 2
Slaninové plátky opečieme do chrumkava a necháme vysušiť na savom papieri. Avokádo roztlačíme a zmiešame s nakrájanou šalotkou, jarnou cibuľkou, posekanou koriandrovou vňaťou a druhou polovicou nasekaného cesnaku. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Na pita chlieb nanesieme avokádovú zmes, na ktorú položíme rybu a dozdobíme plátkami slaniny a citrónovou kôrou.
Tiež grilovaná treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu