Grilovaná treska
Grilovaná treska

Grilovaná treska so slaninkou a s cesnakovým avokádom

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 12. júna 2020
Grilovaná treska so slaninkou a s cesnakovým avokádom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

1,5 kg (filety)
150 g
10 g
300 g
200 g (plátky)
50 g
100 g
10 ks




Postup

  1. 1

    Porcie ryby marinujeme v pomarančovej šťave spolu s polovicou prelisovaného cesnaku približne 4 hodiny. Potom ryby vysušíme papierovým obrúskom, potrieme olejom a grilujeme tak, aby sme ich nevysušili.

  2. 2

    Slaninové plátky opečieme do chrumkava a necháme vysušiť na savom papieri. Avokádo roztlačíme a zmiešame s nakrájanou šalotkou, jarnou cibuľkou, posekanou koriandrovou vňaťou a druhou polovicou nasekaného cesnaku. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Na pita chlieb nanesieme avokádovú zmes, na ktorú položíme rybu a dozdobíme plátkami slaniny a citrónovou kôrou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia