
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...

Oščadnicke bochorka
Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...

Žochárske plnené kurča
Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a...

Farebná zeleninová pečeň
Tento recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise, trošku som si ho prispôsobila a...

Plnená cuketa
Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, stred trochu vydlabeme. Vložíme kúsky mozzarelly, plátky paradajok a...

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby...

Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Hokaidová rýchlovka
Ešte pár obľúbených tekvicových vložím kým sú tekvice :O). Toto mám rada pre rýchlosť a jednoduchosť....

Kuracie stehná s cesnakom na tymiane a sherry
„Kurátenká“ na tanieri, v bársakej podobe môžem i niekoľko razy „rad za radom“. Tak ako...

Kolenačka
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Zemiakovo - mrkvové knedličky s holandskou omáčkou
Holandská omáčka je delikatesa, ktorá výborne chutí aj napríklad s mrkvovými knedličkami.

Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...

Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou
Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi...

Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...

Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom
Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa...

Mešce z krkovičky
Niekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela...

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...

Placky z kuracieho mäska
Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho...

Karfiolové placky
Recept som pred pár desiatkami rokov vyčítala v čas. Vlasta. Za tie roky sa nikomu neprejedol,...

Pečená hus
Očistenú hus posolíme zvonku i zvnútra, dáme na pekáč, posypeme rascou, podlejeme vodou a...