Morský vlk na šampiňónoch
... rybku môžem vždy a všade, ale musí byť pripravená jednoducho a rýchlo, mäsko musí...
Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami
Dnes sme celý deň trávili v záhrade a "tvrdo" pracovali, takže namiesto obeda máme večeru...
Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
Guláš Cassovia s hovädzinou a hubami
Ostala mi ½ pokrájaných húb. Gulášom nič nepokazím! Spomenul som si na rcp, aký som...
Excelentná žemľovka z vianočky
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak...
Grilovaný filet z pražmy so slávkami
Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.
Lasagne s fazuľkou
*** Výborný recept na lasagne s mletým bravčovým mäsom a s fazuľkou. Nevyzerajú tak dokonalo, ...
Palacinková roláda
Komerčný receptOmrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!
Kuracie prsia s údeným mäsom
Kuracie prsia naklepeme cez foliu. Posolíme, okoreníme a krátko neháme odstáť. Na každý...
Mangoldové cestoviny v paradajkovej omáčke
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja speníme jarnú cibuľku a pridáme natrhaný čerstvý...
Domáce tagliatelle s krevetami
Moje dcéry majú radšej tagliatelle tenšie, tak ich robievam sama. Aj keď strojček na cestoviny...
Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...
Plnené slané člníky
Kedže sa tvarom podobaju najviac na jeden malý čln, tak som ich pomenovala podľa toho :-)) Sú...
Ľahká večera s lososom
Tento recept som si našiel na nete a hneď som vedel, že ho vyskúšam. Mal...
Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke
Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.
Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...
Pirohy so špenátom a syrom Džugas
Množstvá udávam len orientačné, robila som všetko od oka, ale je to jednoduchý recept, ...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...
Hydinové rolky plnené špenátom
Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe......
Francúzske špagety
Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...
Prekladané fazuľové struky
Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako...
Červená šošovica s morčacími pečienkami
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať...
Kysnutá torta
Z mieka , trošky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho , aby naboptnal, zatial...
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...
Karamelizovaný bôčik
Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat....