
Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami
Perfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Ryža špenátová so sušenými paradajkami
Išla som uvariť ryžu a chcela som , aby bola iná.

Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...

Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na...

Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...

Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku
Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj...

Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...

Palacinková roláda
Komerčný receptOmrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...

Pizza s tatarkou
Tak jelikož jsem neměla kečup, povolila jsem uzdu své fantazie a místo něj dala tatarku, ...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne
Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj...

Husacina na červenom víne
Tieto dva velikánske husacie stehná boli u nás v pláne na Vianoce. no nejak na ne...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku...

Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou
Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť
Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros
Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...

Nenáročná vajíčková polievka
Do hrnca dáme olej, keď sa zohreje, prisypeme múku a urobíme si zápražku. Miešame...

Posolské tajomstvo
Mäso pokrájame na rezne. V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej, no môže sa...

Zemiakovo-lososový šalát
Jednoduchy a chutny salat. Velmi sa mi paci ta zalievka, doda salatu vybornu chut...

Oreove brownies
Klasické brownies sa robí na polovičný plech, lenže môj priateľ (žrútik) to čo mu chutí dokáže...

Grilovaný baklažán v mätovej marináde
K letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky