Králik po hájecku
Jsem sběratel receptů na králíky-u vás je to asi zajac. Tahle úprava vznikla ve spolupráci s...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Dusené šampiňóny s údeným tofu
ospravedlňujem sa, ale zabudla som napísať kolko vážili šampiňony, ale viem že sme dali jeden...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...
Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Plnená kapusta
Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez...
Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...
Rýchly obed alebo čo chladnička dala
Keďže som mala pred skúškou, potrebovala som uvariť obed, ktorý by bol hotový rýchlo, ...
Pastiersky koláč
Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi...
Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi
Vlastný recept, na bežný deň v týždni. Veľmi chutný a ľahký
Muflón na cesnaku so špenátom
Muflón na cesnaku: Cibuľku zarestujeme s cesnakom, pridáme muflonie mäso nakrájané na kocky, ochutíme soľou,...
Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...
Morčacia pečeň na adžike
Toto sme dnes mali na večeru. Je to chutné a rýchle jedlo, u nás ho...
Palúchov rezeň
Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom...
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...
Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Grilovaný hermelín s rukolovo - paradajkovým šalátom a brusnicovou omáčkou
Rýchly a jednoduchý hermelín :)
Zapekaná zelenina s fetou
Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a cherry paradajkami :)
Zeleninové noodles
Kto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie...
Pečený pangasius
Tento recept mám od priateľky z Frýdku Místku. Recept sa mi po prečítaní veľmi páčil a...
Vianočkovka
Alebo žemľovka z vianočky. Tento recept som videla v programe Kamily Magálovej a robila som ho...
Morčacie rezne s broskyňou a syrom
Rezne umyjeme a osušíme. Mäso jemne naklepeme a osolíme.
Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...
Kurník
Pri viacej mojich receptoch som spomínala, že využívam aj rcp. zo starých kuchárskych kníh, medzi ktoré patrí...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Sedliacky hrniec I
Jeden z mojich obľúbených klasických receptov na sedliacky spôsob. Mám rád takéto jednohrncové recepty nielen preto,...
Hovädzie líčka
Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na...
Fazuľový perkelt s viedenským párkom
K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...