Brokolicová polievka s gorgonzolou
Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame...
Mini pizze z celozrnnej múky
Celozrnnú múku cez väčšie sitko preosejeme do misky, aby sa prevzdušnila. Čo ostane v sitku,...
Syrové zemiaky
Recept som našla na stránke www. dobruchut. sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www....
Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
Gnocchi al gorgonzola alebo gnocchi s gorgonzolovou omáčkou
Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na...
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...
Pečené zemiaky s fetou a olivami
Patria medzi moje obľúbené, tak možno tiež niekomu padnú do oka.
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...
Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...
Zeleninové soté s kuracinkou
Každý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové....
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...
Karamelizovaná cvikla s feta syrom
Varená cvikla, karamelík, sezamové semiačka, feta syr, 10 minút. Pustiť film a...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Pečené pirôžky - Drobni pirožki
Nechutia mi veľmi nie som zvyknutá, ale na východe sa zvykli robievať na Vianoce:)... tak...
Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...
Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.
Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Dvojfarebné prepletané kakaové slimáčiky - moje prvé briošky
Dostali sme chuť na sladké, rozmýšľala som, čím prekvapím mojich maškrtníkov. Vymyslela som si...
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...
Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...
Chutné opražené cestoviny so syrom
Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....
Balkánské jehněčí
Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete...
Môj jednoduchý milovaný losos
Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky... aach...
Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...
Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...