
Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Kapustové pagáčiky
Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom...

Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...

Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...

Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...

Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...

Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...

Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...

Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb
Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor,...

Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Sladký mramorový chlebík
-Z prísad si vypracujeme cesto, rozdelíme ho na polovice a do jednej zapracujeme kakao

Žemľovka na slano s dubákmi a so zeleninou
Už dávno som nepiekla žemľovku na slano, použila som miešanú zeleninu a dubáky.

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Pikantné krevety s bylinkami
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je...

Krupicová kaše s karamelizovanými jablíčky podle receptu mojí babičky
Od dětství jsem nebyla milovník čokolády a kakaa vůbec. Krmit mě nebylo nic jednoduchého, protože jsem většinu dětské stravy odmítala jíst. Babička moje chutě přelstila a krupicovou kaši polila jablíčkovým rozvarem....

Kaša z instantnej pohánky
Už som dávno nič nepridala, tak aby ste na mňa celkom nezabudli, pripomeniem sa tým náročným receptom....

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Plnená teľacia hruď
Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku. Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne (...

Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Šťavnatý steak z hovädzej roštenky
Perfektne pripravený a presne podľa vášho želania prepečený steak z hovädzej roštenky je umenie, ktoré spolu...

Liptovské ruže
Rezne naklepeme, ochutíme vegetou. Na každý rezeň položíme plátok syra.

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Bryndzové halušky
recept na bryndzové halušky je tu určite vela ale aj tak sa chcem s vami podelit...

Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Azijska kuchyna je fantasticka, zdrava, aromaticka, jednoducha a velmi rychla.

Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.