
Pražma na zázvore
Když jsme byli před 7 lety v Lokvě Rogožnici v Chorvatsku, tak náš pán domácí nám...

Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....

Treska na vikingský spôsob
Zaujímam sa o škandináviu, kultúru vikingov a napadlo mi, že uvarím jedlo podobné tomu aké...

Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou
Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.

Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...

Hrianky so šampiňónmi na večeru
Mala som včerajšie žemle, spravila som ich ako hrianky a rýchla jednoduchá chutná večera bola na...

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Bezlaktózové halušky bez bryndze
Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос
Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu...

Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť, čo z uvareným mäsom z polievky. Väčšinou som ho použil...

Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....

Zbojnícka pečienka
Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

Sýtovica
Toto sýte jedlo sa varilo a podávalo v čase žatvy a prác na poliach. jedlo patrí...

Sladké kuskus raňajky
Moje najrychlejsie a najoblubenejsie ranajky. Mam vzdy chut vstat s postele :)

Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...

Zabíjačkový guláš
Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky....

Famózne srdiečka na smotane
Niekto srdiečka nemusí, ale my ich milujeme. Ak aj vy určite vyskúšajte tento môj výmysel :)

Syrová omeleta
V miske rozmiešame vajíčka s trochou mlieka. Na panvici (priemer cca 20 cm), roztopíme ghí...

Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...

Zapečené rybie filé na kapuste
Filé osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a rozložíme...

Smotanový ryžový nákyp
Ryžový nákyp je vraj jedlo, ktoré môžete len milovať alebo nenávidieť. Ja ho teda milujem....

Bleskové zeleninové rizoto trošku inak
Myslím, že každý z Vás má dni, kedy príde z práce a nechce sa mu...

Diabolské rezne -celiatické
Tieto rezne sú vhodné aj celiatikom tak si môžu pochutiť:-))

Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...

Kuracie stehná plnené pikantnou slaninkovo-cesnakovou plnkou
Kuracie mäso sa nám asi nikdy nepreje :-)

Zemiakové dolky
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy...

Tekvicový prívarok
Tento recept mám od kamarátky. Klasický prívarok mi nikdy nechutil, ale tento recept mám rada,...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Fetta s restovanou tekvicou hokkaido
Hokkaido má široké využití . Tahle kombinace je také výborná.

Zapečené plnené zeleninové palacinky
V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.