Zapečené cestoviny z červenej šošovice
Cestoviny sú super na 100 spôsobov. Ďalší tip na kombináciu chutí sa vždy hodí.
Syrove kuracie prsia
Dneska som sa rozhodla ze namiesto vyprazania klasickych reznov vyskusam na dnesny obed tento recept, ktory...
Chlpaté krajce z parenej knedle s ozdobou
…ale môže to byť aj „Bundáš chlebík“, pokiaľ Vám zvyšok knedle nezavadzia v chladničke, tak...
Zemiakové placky bez tuku
... tento recept mám rada, pretože je jednoduchý a dá sa spraviť aj keď chladnička zíva...
Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí
Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som...
Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.
Sladké makové gnocchi s hroznovým olejom
Mak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x...
Rezancovka s jablkami
Vnúčatá žiadali žemlovku, no nemala som žemle, rožky, žiadne pečivo. Tak sme vymysleli...
Pappardelle s avokádom
momentálne mám avokádové obdobie a málo času na varenie... našťastie to celkom dobre k sebe pasuje......
Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...
Netradičná víkendová krkovička
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...
Bravčové stehno s ríbezľami
Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...
Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi
Konečne sa objavila v obchodoch špargľa, tak som urobila takýto obed.
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Chilli kurča s fazuľou
Na oleji opečieme kuracie stehna (nasolene , okorenene) a vyberieme na tanier.
Plnený kelový list
V nedeľu sme mali kelový deň... plnený kelový list ako roládu a z toho čo mi...
Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...
Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.
Horčicové diviačie plátky
Taktiež mäsko mi priniesla mamkina kolegyňa tak som spravila aj niečo také:)
Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...
Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián?...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Kysnutá slaná roláda po domácky
Robil som ho 17. 10. 12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som...
Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...
Vegetariánske steaky s jogurtovo - horčičnou omáčkou
Sladkastá cibuľka, pikantná omáčka a môj vegetariánsky objav z veľtrhu Danubius Gastro - Goody Foody...
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb
Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor,...
Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly
Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak...