
Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...

Bezlaktózové halušky bez bryndze
Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť...

Havajské kura
Už dlho som sa chystala urobiť kura s ananásom :) a chutilo to omnoho lepšie než som...

Zemiakovo-fazuľové chilli s quinoou
Zohrejeme si olej vo veľkej panvici s pokrievkou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na...

Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...

Sladké kuskus raňajky
Moje najrychlejsie a najoblubenejsie ranajky. Mam vzdy chut vstat s postele :)

Zapečené cestoviny z červenej šošovice
Cestoviny sú super na 100 spôsobov. Ďalší tip na kombináciu chutí sa vždy hodí.

Famózne srdiečka na smotane
Niekto srdiečka nemusí, ale my ich milujeme. Ak aj vy určite vyskúšajte tento môj výmysel :)

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Rezancovka s jablkami
Vnúčatá žiadali žemlovku, no nemala som žemle, rožky, žiadne pečivo. Tak sme vymysleli...

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....

Zemiakové dolky
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy...

Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...

Diabolské rezne -celiatické
Tieto rezne sú vhodné aj celiatikom tak si môžu pochutiť:-))

Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...

Pirohy - celozrnné ( fotorecept )
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja...

Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...

Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Šúľance so strúhankou
Keď máme zvyšnú zemiakovú kašu, tak si k nej pridáme polohrubú múku, 1 vajíčko, ...

Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...

Zbojnícka pečienka
Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

Štedrák so špenátom, s bryndzou a so slaninou
Vianočný stôl nie je len o slávnostnej večeri či obedoch. Ostane na ňom dosť miesta aj na slané drobnosti – koláčiky, ...

Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос
Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu...

Mišošky
Jediné pečivo, které si můj muž kupuje, jsou poměrně hodně drahé tmavší špičky v Kauflandu....

Opičí sádlo
Tohle sádlo nám kdysi chystávala maminka…. proč se jmenuje opičí, opravdu nevím. Možná proto,...

Zapečené plnené zeleninové palacinky
V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.

Kuracie stehná plnené pikantnou slaninkovo-cesnakovou plnkou
Kuracie mäso sa nám asi nikdy nepreje :-)

Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou
Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú...

Bataty plnené mletým mäsom
Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...