
Vruty s párkami
Recept mám od kolegyne a moja rodina ho často pýta. Nie je náročný na čas a...

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...

Pečené plnené zemiaky
V poslednej dobe príbúda veľa receptov na pečené zemiaky tak aj ja jeden pridám možno Vám zachutia...

Lacný kapustový prívarok
Z umytej kapusty vyrežeme hlúbovitú časť, kapustu pokrájame a vložíme do hrnca s trochou vody...

Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou
Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.

Špeciálny segedínsky guľáš podľa mojej hlavy z mleteho mäska bravčového
. oňahdy som našiel v mrazáku pol kila mletého mäska z prasiatka a ako som tak...

Štedrák so špenátom, s bryndzou a so slaninou
Vianočný stôl nie je len o slávnostnej večeri či obedoch. Ostane na ňom dosť miesta aj na slané drobnosti – koláčiky, ...

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť, čo z uvareným mäsom z polievky. Väčšinou som ho použil...

Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.

Hráškový prívarok
Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej, potom pridám mrkvu,...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Zemiakové placky s údeným mäsom
Surové očistené zemiaky spolu s varenými zemiakmi najemno nastrúhame do misy. Pridáme varené údené mäso nakrájané...

Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.

Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...

Segedínsky guláš z dvoch hrncov
Zima pomaly odchádza a my, teda ja s mojou krajšou, samozrejme, že aj lepšou...

Kačacie prsičká na brusniciach
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept... pripomína nám...

Hovädzie so zeleninou z tajine
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda....

Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...