Bryndzový koláč

lenka1503 - fotkalenka1503, 7. apríla 2016
Bryndzový koláč
Foto: lenka1503

Bryndzový koláč je rýchly receptík a dosť sýty. Treba vyskúšať, je skvelý :)

8
porcií
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
štipka
180 ml
250 g
Plnka:
250 g
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Slaninku pokrájame na kocky a cibuľku na kolieska. Vajíčko a smotanu spolu riadne vymiešame. Pridáme soľ podľa chuti, štipku sódy bikarbóny (ak nemáme tak môže byť PRDP) a nakoniec aj múku. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vystelieme papierom na pečenie a opatrne doň preložíme cesto. Cestom vystelieme aj boky plechu. Cesto pár krát popicháme vidličkou a na vrch rozmrvíme bryndzu. Bryndzu posypeme slaninou a cibuľkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 30 minút.

Diskusia k receptu

luss44
musí to byť dobré, za tepla aj za studena




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia