
Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Zimný dressingový šalát CENCULIAK
Šalát preplnený zdraviu prospešnými, zdravie chrániacimi výživnými, bioaktívnymi látkami. Sú to antioxidanty a vláknina...

Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci
Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa...

Lacné kuracie placky
Toto je môj prvý recept na vareche, snáď sa zapáči aj niekomu inému. Mám ho...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ....

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Pečená ryža so zeleninou a vajíčkami
Výborný obed takmer bez práce na štýl ázijskej praženej ryže. Stavte na náš jednoduchý recept a...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem
Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Maslovo-cibuľový bulgur pilav
Bulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Špargľová polievka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, ...

Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...