Pečené plnené hovädzie mäso

peter64 - fotkapeter64, 7. marca 2011

aj tento recept zohnala manželka

Suroviny

750 g
100 g
1 ks
1 ks
3 ks
2 dl
2 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté hovädzie mäso osušíme a prešpikujeme polovicou na prúžky pokrájanej slaniny, očistenej pokrájanej zeleniny a uhoriek. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, na nej opražíme mäso zo všetkých strán a podlejeme vínom. Pridáme zvyšok slaniny, zeleniny a uhoriek a pečieme v rúre. Počas pečenia podlievame výpekom, obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Do výpeku pridáme mäsový vývar, v troche vody rozmiešanú múku a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame s uvarenou cestovinou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto je dobré a pripomína to Znojemské pečené. Ak budem mať šťastie na lacnejšie hovädzie, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia