Foto: pupava
Tekvica je moje najobľúbenejšie jesenné jedlo. Milujem ju v každej jej podobe a milujem na nej všetko - od jej využitia ako estetického doplnku Zobraziť celý popisTekvica je moje najobľúbenejšie jesenné jedlo. Milujem ju v každej jej podobe a milujem na nej všetko - od jej využitia ako estetického doplnku cez jej chuť až po chuť tekvicových jadierok. No a pečená tekvica, to je detstvo. Tak som sa rozhodla pripomenúť si, ako chutí detstvo. Za kvalitu fotky sa veľmi ospravedlňujem. Som momentálne bez fotoaparátu, takže fotografia je fotená iba mobilom.
na 170 °C
Postup
-
1
Tekvicu si ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na kocky. Cibuľku očistíme a nakrájame na ľubovoľné kúsky, rovnako aj cesnak. Poukladáme na plech, posypeme bazalkou, kurkumou a trochou soli. Pridáme aj trochu oleja, ja uprednostňujem tekvicový v tomto prípade, no môže byť pokojne i olivový. Mrkvu si takisto ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme k tekvici. Všetko spolu premiešame. Dáme do trúby zapiecť na cca 35 minút, 170 °C. Priebežne kontrolujeme.
- 2
Keď je tekvica upečená, časť z nej si odložíme bokom. Všetko ostatné aj s mrkvou, cibuľkou a cesnakom si nasypeme do hrnca a rozmixujeme s trochou vody, prípadne zeleninového vývaru (podľa chuti). Vody pridávame, až kým nemáme požadované množstvo polievky. Všetko spolu poriadne premiešame a varíme. Podľa chuti pridávame korenie či soľ.
- 3
Podávame s odloženými kúskami pečenej tekvice a s tekvicovými jadierkami (namiesto krutónov). Na fotke sa mi jadierka trochu utopili. Môžeme i pokvapkať tekvicovým olejom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu